Overslaan en naar de inhoud gaan

De Alliantie bouwt woningen voor senioren in Rivierenbuurt Amsterdam

Image

Woningcorporatie de Alliantie bouwt aan de Trompenburgstraat een nieuwbouwcomplex met veertien woningen voor ouderen. Ook wordt een aantal middenhuur-woningen gerealiseerd. In totaal verrijzen er 42 nieuwe woningen.

De Alliantie bezit aan de Trompenburgstraat een complex met 27 verouderde portiekwoningen. Dit wordt vervangen door een gebouw met een extra bouwlaag met 28 nieuwbouwappartementen. Bovendien krimpt de Praxis in, waardoor er ruimte ontstaat voor de bouw van een seniorenhof. Aansluitend renoveert de corporatie aan de Kromme Mijdrechtstraat nog eens zes woningen.

Over het bouwplan is jarenlang overleg vooraf gegaan met de bewonerscommissie, het transformatieteam Zuid en de architectuurhistoricus van de gemeente. Aanvankelijk wilde de corporatie renoveren, maar het oude complex kent ernstige technische gebreken. De gemeente gaf daarom toestemming voor sloop/nieuwbouw.

Regiodirecteur Koen Westhoff:  “Dit project sluit naadloos aan bij onze ambitie om zoveel mogelijk woningzoekenden met diverse achtergronden een passende woning, een nieuw thuis, te bieden. Met daarbij oog voor inkomen, doorstroming en maatschappelijke omstandigheden.”
Bedoeling is de werkzaamheden in 2023 te starten.