Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar VvE: Financiën

Geld is een belangrijk onderwerp binnen de VvE. Betalingsachterstanden, incassoprocedures, onderhoudskosten, indexatie zijn begrippen waar iedere VvE mee te maken kan krijgen. Het is daarom niet alleen een belangrijk onderwerp voor de VvE, maar ook voor alle bewoners.

U betaalt samen met uw buren voor het onderhoud aan het pand. Dit zijn vaak grote kostenposten waar jaren voor gespaard is. Sinds 1 januari 2021 moeten alle VvE’s verplicht sparen voor toekomstig onderhoud. Deze spaarpot wordt het reservefonds genoemd. Voldoet uw VvE al aan deze verplichting? En zit er genoeg geld in kas om het planmatige onderhoud uit te (laten) voeren?

De VvE heeft daarnaast ook allerlei andere financiële verplichtingen, zoals het opstellen van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening. Wat staat er in deze stukken? Wie stelt ze op? En hoe worden ze vastgesteld en gecontroleerd?

Tijdens het webinar bespreekt !WOON ook hoe de VvE kan omgaan met wanbetalers. Een onderwerp waar geen enkele VvE mee te maken wilt krijgen, maar helaas is de praktijk toch anders. Hoe zorgt u, samen met uw buren, voor een financieel gezonde vereniging?

Datum
Agendatype
Online bijeenkomst
Organisatie
!WOON