Overslaan en naar de inhoud gaan

Aedes-onderscheiding voor Jim Schuyt

Jim Schuyt heeft de Aedes-onderscheiding gekregen. Hij kreeg de onderscheiding dinsdag bij zijn afscheid van woningcorporatie de Alliantie uitgereikt door Aedes-voorzitter Marc Calon.
Schuyt heeft de onderscheiding gekregen wegens zijn grote betrokkenheid bij de vereniging Aedes sinds de start in 1998. Zo maakte hij deel uit van de Verenigingscommissie Ontwikkeling Aedes, die de branchevereniging heeft vormgegeven uit de fusie tussen de Nationale Woningraad en het Nederlands Christelijk Instituut voor Volkshuisvesting. Ook was Schuyt lid van de Aedes-commissie Arbeidsvoorwaarden Woningcorporaties. Deze commissie was voorportaal op besluitvorming in de ledenraad over de CAO voor personeel van de corporaties.
Vanaf 2002 was Schuyt als voorzitter van De Vernieuwde Stad jarenlang lid van de ledenraad van Aedes en heeft tal van strategische dossiers mede bepaald. Bij de vernieuwing van de vereniging in 2009 was hij lid van de commissie Vernieuwing Structuur Aedes. Recent was hij als lid van de klankbordgroep nog betrokken bij de concept-afspraken met het kabinet.