Overslaan en naar de inhoud gaan

27 studio’s voor jongeren met begeleiding in woongebouw Noorderkwartier

Image

In het nieuwe woongebouw Noorderkwartier van Woonstichting de Key in Amsterdam-Noord zijn 27 studio’s beschikbaar voor jongeren die met begeleiding de stap willen zetten naar een zelfstandige huurwoning. De overige 361 studio’s zijn bestemd voor studenten.

De begeleiding van de jongeren is in handen van De Heeren van Zorg en De Combinatie. De Combinatie wordt gevormd door acht Amsterdamse zorgorganisaties, die de handen ineen hebben geslagen om dak- en thuisloosheid van jongeren te voorkomen, hen te helpen de regie over hun eigen leven te nemen en ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk zelfstandig en veilig kunnen wonen. “Het Noorderkwartier biedt voor jong volwassenen een mooie en betaalbare woonplek en biedt daarnaast ook ruimte aan persoonlijke ontwikkeling. Vanuit De Combinatie dragen we graag bij om dit voor álle jongeren bereikbaar te maken”, aldus directeur Robin de Bood.

Van de 361 studio's voor studenten zijn tien woningen speciaal bestemd voor studenten uit Aruba. Zij krijgen met voorrang een woning om te kunnen studeren in Amsterdam. Daarvoor werkt de Key samen met het Arubahuis. Het zestien etages tellende complex is ontwikkeld door Blauwhoed, onderdeel van ontwikkelingscombinatie CZAN.