175 appartementen voor jonge starters in Amsterdam-Zuidoost

05.01.16
175 appartementen voor jonge starters in Amsterdam-Zuidoost

Blauwhoed gaat de PostNL-locatie in winkelcentrum Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost herontwikkelen. De ontwikkelaar heeft de locatie aan de Hoogoorddreef aangekocht en introduceert een plan voor circa 175 appartementen en retail. Het oude postkantoor zal eerst worden gesloopt en maakt plaats voor kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw.
“Een plek met potentie”, noemt directeur wonen Eltjo Bouwman van Blauwhoed de voormalige PostNL-locatie. “Amsterdam Zuidoost is in opkomst als aantrekkelijke plek om te wonen en te recreëren. Het oude postkantoor ligt vlakbij station Amsterdam Bijlmer ArenA, de voorzieningen van Winkelcentrum Amsterdamse Poort, met onder andere een levendige markt, en de ArenA Boulevard. Een mooie plek voor stedelijke appartementen en een passende retail-invulling.”
Blauwhoed wil met de appartementen aan de Hoogoorddreef een jonge doelgroep aanspreken. De ontwikkelaar signaleert onder jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt veel vraag naar betaalbare appartementen op een levendige, goed bereikbare plek. Ook retail is onderdeel van het plan. Met de invulling hiervan wil Blauwhoed de Amsterdamse Poort een boost geven en de verbinding van winkelcentrum Amsterdamse Poort met de ArenA Boulevard en het Anton de Komplein versterken.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS