Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalige Slotervaartziekenhuis moet na renovatie wél verbinding met Nieuw-West krijgen

Het voormalige Slotervaartziekenhuis stond er al voordat de woonwijk Nieuw-West daaromheen verrees. Maar pas door de renovatie zal het gebouw een verbinding met de buurt krijgen, aldus Martine Gründemann, directeur Ontwikkeling bij Zadelhoff en Slotervaart Centrum voor Zorg. Volgens Gründemann is de reden dat het kruisvormige gebouw een gesloten indruk maakte een fysieke: ''De laagbouw die om het gebouw heen staat vormt een barrière tussen het ziekenhuis en de rest van de buurt. Als je die laagbouw weghaalt zie je dat de verbinding met de buurt er onmiddellijk is.'' 

Met het weghalen van deze laagbouw komt bovendien ruimte vrij voor woningen en horeca. Het terrein rondom het voormalige ziekenhuis wordt daarmee een nieuwe woonwijk die Plantijn gaat heten. Gründemann: ''Het is straks een wijk met een campusuitstraling, waar straks zo'n 7.000 mensen werken en waar 1.500 nieuwe woningen staan."

In het hoogbouwgedeelte van het voormalige ziekenhuis komen zorgwoningen waar mensen kunnen verblijven tijdens hun revalidatie. Ook biedt het gebouw straks onderdak aan zorgverleners en het wordt een plek waar mensen een zorgopleiding kunnen volgen.

Trefwoorden