Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdichting moet leefbaarheid en veiligheid van Dijkgraafplein in Osdorp verbeteren

Image

Aan het Dijkgraafplein in Amsterdam-Osdorp kunnen 240 nieuwe woningen worden gebouwd, zo blijkt uit plannen van wethouder Van Dantzig van Grond en Ontwikkeling. Naast de bouw van nieuwe woningen biedt het plan ook ruimte voor commerciële en maatschappelijke functies, zoals een buurtkamer. Op die manier wil de gemeente de leefbaarheid en veiligheid in het gebied verbeteren.

Het Dijkgraafplein is een levendig plein dat verschillende voorzieningen biedt aan een breed publiek, maar dat vanwege de problemen met leefbaarheid en veiligheid nog niet goed uit de verf komt, aldus de gemeente. De nieuwe gebiedsontwikkeling moet verbetering brengen. "Met nieuwe woningen en een uitnodigende begane grond, waarin wonen, werken en winkelen elkaar afwisselen, willen we het plein en de omgeving drastisch verbeteren”, aldus Reinier van Dantzig.

Er is nog geen definitief besluit genomen. De eerste stap is het afronden van het stedenbouwkundig plan. Hierin staan de voorwaarden voor de nieuwe gebouwen, zoals de hoogte, de plaats en het aantal parkeerplekken. De gemeente gaat hierover nog in gesprek met alle belanghebbenden. Uitvoering is voorzien vanaf 2026.