Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdam bouwt 110 onzelfstandige woningen in voormalig pand NVWA

Image

De gemeente Amsterdam verbouwt het voormalige pand van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit aan de Hoogte Kadijk voor tijdelijke huisvesting van starters op de woningmarkt, zoals statushouders en studenten.

De gemeente huurt het gebouw voor tien jaar van het Rijksvastgoedbedrijf. Er worden zo’n 110 onzelfstandige woningen gebouwd, waar de bewoners een eigen slaapkamer hebben, maar de woonkamer, keuken en sanitaire voorzieningen delen. Daarnaast komt er nog een grote gemeenschappelijke ruimte. Exploitatie en beheer laat de gemeente over aan leegstandsbeheerder Villex BV.
Villex verhuurt de woningen, maar zorgt ook dat de bewoners een community vormen, zowel onderling als samen met de omgeving. Daarvoor maakt Villex de komende periode plannen samen met omwonenden, de toekomstige huurders en het stadsdeel om het buitenterrein in te richten en activiteiten te organiseren.

De verbouwing zal waarschijnlijk in april 2018 starten en naar verwachting kunnen de eerste statushouders, studenten en starters eind 2018 in het pand wonen.