NUL20 nieuws

 • 10.08.21

  Steeds meer straten krijgen een portret met uitleg over hun naamgever. In het kader van Geef Straten een Gezicht heeft fotograaf Paul Fennis al honderden van deze uitlegborden in Amsterdam opgehangen. Nu is de Jacob Geelbuurt in Nieuw-West aan de beurt met acht portretten van letterkundigen. Volgens Erik Bobeldijk, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, waarderen bewoners dat: "Het vergroot de identiteit van straten en biedt daarmee iets extra’s.”

 • 08.07.21
  Exit-interview: Max van Engen

  "Is dat niet saai?", vroegen bekenden toen Max van Engen zeven jaar geleden hoofd werd van de directie Wonen in Amsterdam. Hij kwam uit de kunst- en cultuursector, waar hij meer dan 25 jaar werkte. "Daar moesten ze snel op terugkomen. Thema's als het woningtekort, vakantieverhuur, woonfraude, betaalbaarheid en gentrificatie bepaalden steeds vaker het nieuws."

 • 08.07.21
  Foto: Amaury Miller
  De Amsterdamse woonwethouder Laurens Ivens (SP) is maandag 5 juli per direct afgetreden na klachten over verbaal grensoverschrijdend gedrag. Ivens erkent dat dingen niet goed zijn gegaan en dat hij om deze redenen niet langer kan aanblijven als wethouder.
   
 • 17.05.21

  De verkiezingen zijn pas volgend jaar, maar D66-leider Reinier van Dantzig pookt het vuurtje binnen het Amsterdamse college vast op.
  Hij bekritiseerde de bouwprestaties van wethouder Laurens Ivens in AT5's Park Politiek. "Ik mag Laurens Ivens graag", zegt hij, "maar als wethouder grossiert hij meer in persberichten versturen dan palen in de grond slaan." Ivens reageerde per tweet: hij verstuurde vorig jaar zo’n 30 persberichten en nam zo’n 6.000 nieuwe woningen in aanbouw.

 • 08.04.21

  Max van Engen vertrek per 1 augustus als directeur bij de afdeling Wonen van de gemeente Amsterdam. Hij wordt dan topadviseur sociaal, fysiek en bedrijfsvoeringsdomein bij de Wibautgroep, onderdeel van het Project Management Bureau van de gemeente Amsterdam. Hij sluit dan een periode van zeven jaar af als directeur Wonen en vijf jaar als ambtelijk opdrachtgever ontwikkelbuurten.

 • 23.03.21

  Per 1 juni treedt Esther Agricola toe tot de directie van de regio Noord-West van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Harm Janssen wordt voorzitter van de directie en zal samen met Esther Agricola de tweekoppige directie gaan vormen. De afgelopen 14 jaar is Esther Agricola werkzaam geweest bij de Gemeente Amsterdam. Ze is daar begonnen als Directeur Monumenten & Archeologie en was de laatste zeven jaar actief als Directeur Ruimte & Duurzaamheid. Daarvoor was ze onder meer Directeur van KEI Kenniscentrum Stedelijke Vernieuwing (nu: Platform31).

 • 23.02.21

  Mike Helsloot is de 80.000e inwoner van Lelystad. Waarnemend burgemeester Henry Meijdam verwelkomde hem en zijn gezin hartelijk in Flevolands provinciehoofdstad. De familie heeft een nieuw koophuis in de woonwijk Warande. Voor Lelystad is het bereiken van de 80.000 inwoners een mijlpaal: het is de eerste groeidoelstelling die de stad zich stelde na een periode van stagnerende groei.

 • 26.01.21
  Aanleg waterbuffer laag onder groen dak op Benno Premselahuis

  Amsterdam trekt de komende vier jaar jaarlijks 15 tot 20 miljoen euro van het budget voor stedelijk beheer uit voor nieuwe, slimme projecten op het gebied van klimaatadaptatie in de openbare ruimte en het groen. Samen met de Amsterdamse kennisinstelling AMS Institute worden nieuwe oplossingen voor de openbare ruimte ontwikkeld, getest en in de praktijk gebracht. Dit kan gaan om projecten voor opvang van regenwater, voor het vergroenen van de openbare ruimte of gebouwen, of voor warmte- en koudeopslag.

 • 11.01.21

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar aanzienlijk. Huurders betalen 8,0 procent meer, eigenaar-bewoners 6,2 procent. Dat komt vooral door een hogere afvalstoffenheffing (+9,1%) maar ook de gemiddelde ozb stijgt flink met 5,2 procent. Dat komt vooral omdat Amsterdam de ozb flink opschroeft, met maar liefst 22,6 procent. Amsterdamse huurders zijn gemiddeld 18,2 procent meer kwijt, gemiddeld zo'n 67 euro op jaarbasis. Voor huiseigenaren stijgen de woonlasten met 106 euro. Overigens zijn de Amsterdamse ozb-tarieven ondanks de verhoging nog altijd relatief laag.

 • 11.12.20
  Foto Luuk Kramer
  Hotel MAI Amsterdam wint de Geurt Brinkgreve Bokaal 2020 en het woningbouwproject New West wint de Zuiderkerkprijs 2020. De gemeente Amsterdam kent jaarlijks deze prijzen toe. De Zuiderkerkprijs is voor de architect en opdrachtgever van het beste woningbouwproject. Dat zijn opdrachtgever Heutink Groep en architecten Olaf Gipser Architects, VURB Architects.
 • 06.11.20

  De gemeente Amsterdam organiseert vanaf vrijdagavond 6 november kleinschalige noodopvang voor alle Amsterdamse dak- en thuislozen, inclusief ‘niet-rechthebbenden’. Aanleiding vormen de nieuwe coronamaatregelen en een verzoek van het kabinet. De noodopvang geldt voor de periode tot 18 november, tenzij het ministerie van VWS besluit dat dak- en thuislozen langer opgevangen moeten worden.

 • 21.10.20
  Uitzending van De Monitor van 19 oktober, de derde in de reeks Heel Holland Zakt. Daarin komen een aantal woningeigenaren aan het woord waarvan de woning de laatste jaren ineens veel erger is gaan verzakken. Sommige daarvan worden binnen enkele jaren onbewoonbaar. Inmiddels is het aantal gemeenten waaruit meldingen komen flink opgelopen. Ook mensen uit het oosten en zuiden van het land melden zich, terwijl dat niet per se de gebieden zijn waar de bodem daalt. Wat is daar aan de hand, vragen de makers zich af. Wie zorgt dat het stopt? En waar komt de rekening te liggen?
 • 28.10.20
  Vanaf juli volgend jaar gaan taxateurs een nieuw 'funderingslabel' meenemen in hun waardebepaling. Naar schatting zullen zo’n 250.000 huizen een hoog risicolabel E krijgen en daarmee een lagere taxatiewaarde. Dat kan voor woningeigenaren een onaangename verrassing betekenen. 
   
 • 20.10.20

  Edo Arnoldussen (1946) is op 13 oktober overleden. Arnoldussen werkte lang voor de gemeente Amsterdam. Van 2000 tot 2006 was hij directeur van het Ontwikkelingsbedrijf. In 2006 verliet hij de gemeente om directeur te worden van het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB). Sinds 2011 was hij zelfstandig adviseur RO en grondbeleid; een van zijn nevenfuncties daarbij was een aantal jaren het voorzitterschap van de Stichting Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam). Arnoldussen stond in een eerder leven mede aan de wieg van de Woonbond.

 • 16.10.20

  Josja van der Veer (1966) start half oktober als directeur bij de directie Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. Zij volgt daarmee Esther Agricola op, die in maart afscheid nam. Van der Veer heeft een lange loopbaan in stedelijke ontwikkeling op haar naam staan, in allerlei rollen. Het laatste decennium was zij directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit in het Kenniskwartier Zuidas.

 • 11.03.20
  NUL20 nr.102 kan worden gedownload. In dit nummer aandacht voor nieuwe vormen voor seniorenhuisvesting. Er blijkt enorme belangstelling voor nieuwe 'Knarrenhoven'. In hetzelfde aandacht voor de meest recente 'collectieve' woonvorm voor senioren in Amsterdam: LIFE in de Houthavens.  Ook de resultaten van de tweejaarlijkse WiA en WiMRA-onderzoeken vinden een prominente plek in dit nummer. En nog veel meer artikelen over bouwen en wonen in de regio Amsterdam.
   
 • 23.08.19
  Klik op grafiek voor vergroting - Daklozen 18-65 jaar, bron CBS
  Sinds 2009 is het aantal volwassen daklozen in Nederland toegenomen van 18 duizend naar 39 duizend in 2018. Het aantal daklozen tussen 18 en 30 jaar is in deze periode verdrievoudigd, evenals het aantal daklozen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat meldt het Centraal Bureau van de Statistiek op basis van nieuwe cijfers. Staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid is zich naar eigen zeggen "rot geschrokken" van de cijfers. 
   
 • 07.06.19

  Woningbouwregisseur Bob van der Zande is op 1 juni na veertig jaar gestopt bij de gemeente Amsterdam wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Van hem had het niet gehoeven. Hij is dan ook direct gestart als zelfstandig adviseur op het domein van 'stedelijke strategie'. Van der Zande: "Voor mezelf heb ik vastgesteld dat ik het plezier dat ik heb in dit vakgebied nog lang wil uitdragen en beleven. Ik zit nog vol energie en heb een groot en divers netwerk."

 • 19.03.19

  Nederlandse huishoudens besteden meer dan de helft van hun inkomen aan de vaste lasten. Dit blijkt uit cijfers die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Woonlasten - huur/hypotheek, water en energie - vormen een belangrijk onderdeel van de vaste lasten. Idealiter zou dit aandeel niet boven de 50 procent moeten uitkomen, vindt het Nibud. Tien jaar geleden lag het percentage gemiddeld 5 procent lager.

 • 07.05.18
  De twee winnende ontwerpen van de wedstrijd Reinvent The Habitat zijn Compact Modular, een modulair woonsysteem van RAW Module, en Qupz van Qupix, een stapelbaar bouwconcept voor plug-and-play woningen. De organisatoren van de wedstrijd vroegen om grensverleggende ontwerpen, waarbij huizen kunnen worden geproduceerd tegen de helft van de huidige kosten, terwijl "100 procent woongeluk het uitgangspunt vormt". De wedstrijd is een initiatief van Thorb en wordt gesteund door BAM Wonen, Eigen Haard en AM. 
   
 • 17.04.18
  In het Skatecafé in Amsterdam Noord kwamen gisteravond zo'n honderd statushouders, stadspashouders, medewerkers van organisaties en bedrijven bijeen voor een bijzonder gezamenlijk diner. Studenten van Academie van de Stad organiseerden dit samenzijn in samenwerking met partners uit de wijk. Doel was het  creëren van verbinding tussen de verschillende partijen, zodat deze elkaar beter leren kennen.
   
 • 13.04.18
  foto: beeldbank Stadsarchief
  Op 3 april overleed Michael van der Vlis (73). Hij was van 1978 tot 1990 onder andere wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Amsterdam. In een In Memoriam op de site van de gemeente plaatst zijn opvolger Duco Stadig hem in het rijtje Wibaut, De Miranda en Jan Schaefer. "Maar dat blijkt achteraf." Zijn collega-wethouder Jan Schaefer trok veel meer aandacht.
   
 • 14.02.18
  Voor nieuwbouwwoningen in Amsterdam gaat een zelfbewoningsplicht gelden. Alle grote partijen in Amsterdam zijn daar voor, zo bleek bij het NUL20-verkiezingsdebat op maandag 12 februari. Een woonplicht geldt nu al voor zelfbouwers. Wat ook duidelijk werd is dat het volgende college zich wederom zal moeten buigen over de erfpacht. Geen enkele partij is tevreden over de herziening. "Het is een van de grootste mislukkingen van de afgelopen vier jaar," aldus Marjolein Moorman, lijsttrekker van de PvdA.
   
 • 24.11.17
  Van 11.000 nuljarigen in 2010 woont bijna 70% zeven jaar later nog in Amsterdam
  Sinds het aantrekken van de woningmarkt verlaten meer Amsterdammers de stad. Dat geldt vooral voor gezinnen met jonge kinderen van 0 t/m 3. Maar de meesten van hen strijken in directe omgeving van de stad neer, vooral in Amstelveen (11%), Haarlem(7%), Gooise Meren (6,4%) en Zaanstad (5%). Bij veel andere Europese steden zouden dit deels binnenstedelijke verhuizingen zijn. Zo bezien valt het met die 'vlucht de stad uit' nog wel mee.
 • 13.10.17

  D66 wil het aanbod betaalbare woningen voor middeninkomens in de hoofdstad fors omhoog krijgen. De partij streeft naar 20 procent middenhuur in de hele stad. Het nieuwbouwprogramma moet bestaan uit 40 procent middenhuur, 30 procent sociaal en 30 procent vrije sector huur en koop. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van D66 Amsterdam.

 • 17.10.17
  update 12 oktober

  Vanwege het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan heeft de gemeente Amsterdam besloten een aantal evenementen en festiviteiten van de gemeente te annuleren. Een daarvan is de Zelfbouwmarkt die op zaterdag 14 oktober zou plaatsvinden op het Westergasterrein in Amsterdam. De zelfbouwmarkt is verplaatst naar zaterdag 4 november en vindt plaats in het Machinegebouw.

  Meer info

 • 22.06.17
  Het eerste International Social Housing Festival zit er op. Gisteravond was de slotbijeenkomst in Pakhuis de Zwijger na negen dagen en meer dan 50 evenementen. Meer dan 1200 bezoekers kwamen op het festival af uit ruim vijftig landen. De gemeente Lyon heeft zich beschikbaar gesteld om de tweede editie in 1919 te gaan organiseren.
 • 19.05.17

  Al meer dan honderd mensen hebben zich bij de SP gemeld omdat ze last hebben van schimmel- en vochtproblemen in huis. Eerder dit voorjaar lanceerde de SP de schimmelalarmlijn. De ruim honderd meldingen zitten in alle hoeken van de stad. De SP wil bij alle melders langs om de klachten te bekijken en om met bewoners en eventueel buren te spreken over vervolgacties. Flentge: “In sommige gevallen zijn een paar telefoontjes naar de huiseigenaar voldoende om de boel in beweging te krijgen. Op andere plekken zijn we bezig bewonersavonden te organiseren of een actie op te zetten.”

 • 18.05.17

  Het onderzoek dateert vast van voor het kampioenschap van Feijenoord, want Rotterdam is volgens de Atlas voor Gemeenten de stad met het laagste percentage gelukkige mensen. Direct daarna volgt Amsterdam, de stad die volgens andere ranglijsten ook de aantrekkelijkste stad van Nederland is. Ede is de gelukkigste stad van Nederland. Dit alles blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten, die vandaag verschijnt.

 • 14.05.14

  Mocht Amsterdam nog behoefte hebben aan ideeën over de verdere stadsontwikkeling, dan is die na deze zomer wel vervuld. De Universiteit van Amsterdam en de TU Delft organiseren namelijk in samenwerking met VMX Architects een interdisciplinaire Summer School over het plannen en maken van de stad. Honderd deelnemers uit de hele wereld zullen twee weken lang plannen ontwikkelen voor 'een duurzame toekomst' van Amsterdam.

 • 25.01.13

  Rond de honderd Amsterdamse creatieve doeners en denkers woonden gisteravond de opening bij van de Amsterdamse Stadsambassade in Rotterdam. Dit initiatief van Pakhuis de Zwijger/Stadlab Amsterdam en De Dépendance, het Rotterdamse podium voor Stadscultuur, moet leiden tot meer uitwisseling van kennis en initiatieven tussen beide steden. Het motto: mensen maken de stad.

 • 20.03.13

  NUL20 start in samenwerking met Pakhuis de Zwijger met een talkshow over Amsterdamse - en regionale - woonkwesties : Pakhuis NUL20. Verdwijnende rijkssubsidies, draconische gemeentelijke bezuinigingen, zuinige banken en corporaties die zich op hun kerntaken terugtrekken. Het is crisis in de woningsector. Of niet? Pakhuis NUL20 zet de luiken open. Door interviews en debat. En vooral: door ruim baan te geven aan nieuwe initiatieven en creatieve en ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties.

 • 20.08.12

  Rijk, provincie Noord-Holland, de stadsregio en de gemeente Amsterdam hebben hun fiat gegeven aan de ontwikkeling van het ZuidasDok, onder voorbehoud van goedkeuring door de Amsterdamse gemeenteraad. In het akkoord zijn de financiële risico's voor Amsterdam begrenst tot een kwart van de overschrijdingskosten. Het risico voor de gemeente is bovendien begrensd tot 55 miljoen euro. Voor de rest staat het Rijk garant. Het Zuidasdok gaat Amsterdam volgens het akkoord 201 miljoen euro kosten. Het totale beschikbare budget is 1385 miljoen euro.

 • 17.08.12

  De website van NUL20 is ingrijpend vernieuwd. Dynamischer, actueler en toegankelijker. Maar wat is gebleven is het complete archief van 10 jaar NUL20 artikelen. Wie geabonneerd was op onze RSS nieuwsfeed moet deze opnieuw instellen. De nieuwe feednaam is: http://www.nul20.nl/nul20-nieuws.xml. Of abonneer je via deze overzichtpagina.

 • 02.07.12

  Nieuwe kennisorganisatie van start zonder algemeen directeur.

 • 07.12.12

  Zoeklicht-campagne tegen woonfraude studenten

  Bureau Zoeklicht wijst komende zomer nieuwe studenten in de stad op de risico's van woonfraude. Louche huurt niet lekker. Met een bijzondere prijs: een campuscontract van Ymere voor de duur van de studie.

 • 07.12.12

  Zonne-energie voor huurders Eigen Haard

  Groene stroom zonder zelf een zonnepaneel  te hoeven kopen. Zonne-energiebedrijf de Zonnefabriek en Eigen Haard hebben een overeenkomst gesloten voor het project Westerzon. Twee woningblokken zijn geselecteerd voor dit proefproject: de Koningsvrouwen van Landlust en Zoutkeetsgracht, beide in Amsterdam West.

 • 07.12.12

  Amsterdam verruimt markt middeldure huurwoningen

  update 18:15
  De gemeente Amsterdam nodigt investeerders uit middeldure huurwoningen te ontwikkelen op vier locaties op IJburg, in Overhoeks, Amstelwartier en aan de Zuidas. Op deze locaties is ruimte voor vijfhonderd woningen. De gemeente is bereid voor dit segment de grondprijzen te verlagen met maatwerkregelingen per project. Het plan werd op de Provada gepresenteerd. De reactie onder investeerders was overwegend positief.

 • 07.12.12

  IJburg wordt uitgebreid met Centrumeiland

  Amsterdam heeft besloten land te maken voor het toekomstige Centrumeiland van IJburg. Het nieuwe eiland moet plek bieden aan een kleine achthonderd betaalbare huur- en koopwoningen. Het karakter van de nieuwe woonbuurt wordt bepaald door de vraag van zelfbouwers, kleine aannemers, corporaties en ontwikkelaars."We wachten af wat er gaat gebeuren," aldus wethouder Van Poelgeest. 

 • 20.08.12

  Plannen genoeg voor tijdelijk gebruik Zeeburgereiland

  Er zijn tientallen plannen ingediend voor tijdelijk gebruik van braakliggend terrein op het Zeeburgereiland. De ideeën lopen uiteen van volkstuinen tot een oefenbad voor surfers. De gemeente stelt een deel van de  zogeheten Sluisbuurt  voor 1 euro beschikbaar aan het initiatief dat de meeste toegevoegde waarde geeft aan dit deel van Amsterdam.

 • 07.12.12

  Lenteakkoord: nieuwe belasting verhuurders

  Wat de woningmarkt betreft verandert er in het Lenteakkoord niets wat betreft de woningmarkt ten opzichte van de oorspronkelijke afspraken. Dat valt op te maken uit berichtgeving van RTL-nieuws, dat zegt over het uitgewerkte Kunduz-akkoord te beschikken. Dat betekent dat de overdrachtsbelasting op 2 procent blijft, de aflossingsvrije hypotheek verdwijnt en verhuurders vanaf 2013 een extra belasting gaan betalen.

 • 07.12.12

  Stadgenoot verkoopt complex Vijzelstraat  aan Borghese

  Borghese Real Estate heeft samen met Keystone Vastgoed het kantorencomplex aan de Vijzelstraat 66-80 in Amsterdam gekocht van Stadgenoot en Vesteda.

 • 07.12.12

  Aantal verhuringen in stadsregio Amsterdam opnieuw gedaald

  Het aantal verhuringen in de sociale huursector is in 2011 opnieuw gedaald, zo blijkt uit de rapportage  ‘Woonruimteverdeling Stadsregio Amsterdam 2011’. Eerder publiceerde NUL20 al de voorlopige cijfers. Vorig jaar vonden 12.617 corporatiewoningen in de stadsregio Amsterdam een huurder; een daling van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toen werden nog 13.949 sociale huurwoningen verhuurd. 

 • 07.12.12

  Inkomensgegevens scheefhuurders ten onrechte verstrekt

  De Belastingdienst mag geen inkomensgegevens van huurders aan verhuurders verstrekken zolang daarvoor geen wettelijke basis bestaat. Zo heeft de voorzieningenrechter in Den Haag uitgemaakt in een zaak aangespannen door vier Amsterdamse huurders.

  Het kort geding was een initiatief van Frans Ondunk van de Huurdersvereniging Oost. Samen met drie huurders maakte hij bezwaar tegen de verstrekking van hun inkomensgegevens aan Amsterdamse corporaties. Zij beriepen zich daarbij op schending van hun privacy.

 • 17.08.12

  101 woningen en 16 zorgwoningen in Zaanstad

  Woningcorporatie Parteon heeft groen licht gegeven voor de versnelde bouw van 101 woningen en 16 zorgwoningen in Zaanstad. In Wormerveer start de bouw van 56 woningen en 16 zorgwoningen in het project Rietvelden Zuid. In de Zaanse Rosmolenwijk worden 45 woningen gebouwd.

 • 07.12.12

  Versoepeling aanpak scheefhuren

  Bij de geplande extra huurverhoging voor scheefwoners in corporatiewoningen wordt het inkomen van kinderen tot 23 jaar niet meegeteld. Voorwaarde is wel dat de verdiensten onder de 13.000 euro blijven. Zo blijkt uit een nota van wijziging op het wetsvoorstel van minister Spies.

 • 07.12.12

   Gemeente overweegt einde overeenkomst met OCP

  De gemeente Amsterdam wil een doorbraak in de bouw van Oostpoort  in het hart van Amsterdam-Oost.  Zo nodig wordt aangestuurd op ontbinding van de overeenkomst met OCP, een combinatie van Bouwfonds, Ymere en Stadgenoot. Zo blijkt uit een inventarisatie van  alle aan corporaties en ontwikkelaars vergeven stedelijke ontwikkelingsposities.

 • 07.12.12

  Henry Meijdam eerste voorzitter Rli

  Henry M. Meijdam (50) wordt de eerste voorzitter van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli).De Rli is het nieuw ingestelde adviescollege van regering en parlement voor het gehele fysieke domein. De Raad voor het Landelijk Gebied, de Raad voor Verkeer en Waterstaat, de VROM-raad en de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen worden hiermee samengevoegd in één adviesraad.

 • 20.08.12

  Ontwikkelaar stationsgebied Lelylaan aan de kant

  Stadsdeel Nieuw-West schuift de ontwikkelaar van stationsgebied Lelylaan aan de kant. Van der Looy Projectmanagement (LPM) geeft sinds drie jaar geen enkel perspectief op realisatie, zo zegt stadsdeelwethouder Paulus de Wilt. De bouw van twee woontorens met 250 appartementen, een hotel en bedrijfsruimten komt daardoor niet van de grond.

 • 07.12.12

  Experiment Huur op Maat voorbij

  Het experiment met inkomensafhankelijke huren is afgelopen week gestopt. Minister Spies van Wonen heeft er geen trek in. Hiermee loopt het experiment ook voor Ymere af.

  Huur op Maat was een landelijk experiment, opgezet door de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV). Binnen een aantal gemeenten experimenteerden dertien corporaties ruim drie jaar met inkomenshuur. Ymere startte in augustus 2009 met Huur op Maat in de gemeente Almere.

Pagina's