Syntrus Achmea maakt nieuwe woningen in Duivendrecht alsnog ‘gasloos’

13.09.18
Syntrus Achmea maakt nieuwe woningen in Duivendrecht alsnog ‘gasloos’

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat 14 eengezinswoningen van BPL Pensioen in Duivendrecht alsnog bouwen zonder gasaansluiting. De woningen worden gerealiseerd door ontwikkelaar De Nijs, die de grond heeft overgenomen van de gemeente Ouder-Amstel.

In de oorspronkelijke plannen -waarvoor de contracten al in 2016 werden getekend- waren de woningen nog voorzien van een gasaansluiting. “De aanpassing past in ons streven om zoveel mogelijk energieneutrale woningen aan te kopen", zegt Henk Onstwedder, voorzitter van de beleggingsadviescommissie van BPL.

In de Zonnehof, vlakbij de dorpskern van Duivendrecht, worden in totaal 129 huurwoningen gerealiseerd. Naast de 14 grondgebonden woningen en 47 appartementen voor BPL Pensioen heeft Syntrus Achmea namens een tweede klant ook 68 levensloopbestendige appartementen aangekocht. Van de 129 woningen vallen er 26 in het gereguleerde segment. De eerste oplevering staat eind 2019 gepland. De gemeente Ouder-Amstel is erg blij met de nieuwbouw. “Met de verschillende typen woningen kunnen we verschillende doelgroepen binnen de gemeente bedienen”, aldus projectwethouder Rineke Korrel.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS