Hélène Pragt volgt financieel bestuurder Ber Bosveld op bij Ymere

18.09.18
Hélène Pragt volgt financieel bestuurder Ber Bosveld op bij Ymere

Hélène Pragt (51) wordt per 1 november benoemd tot lid van de statutaire directie van Ymere. Ze volgt Ber Bosveld op als de nieuwe financieel bestuurder van de woningcorporatie. Bosveld was ruim achttien jaar werkzaam was voor Ymere.

Pragt werkt sinds mei 2018 bij de woningcorporatie als directeur finance en reporting. RvC-voorzitter Guido van Woerkom: “We hebben Hélène in korte tijd leren kennen als een plezierige en zeer ervaren collega die de volkshuisvesting goed begrijpt. In combinatie met haar vastgoedachtergrond en financiële kennis is dat een grote aanwinst voor Ymere en voor al onze huurders.”

Pragt wordt verantwoordelijk voor de financiën, vastgoedbeheer en ICT. Daarbij gaat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de digitale ontwikkelingen en innovatie en daarmee aan het verder optimaliseren van de dienstverlening aan huurders van Ymere.
Hélène Pragt is onder meer werkzaam geweest bij Vesteda, TMF Netherlands, Achmea en Unibail Rodamco. Daarnaast was Pragt 6 jaar lid van de Raad van Commissarissen bij woningcorporatie De Alliantie en in die functie ook voorzitter van de Auditcommissie.

Het vertrek van Ber Bosveld is gebaseerd op persoonlijke overwegingen: hij wil meer tijd hebben voor zijn privéleven. Bosveld gaat zijn kennis en ervaring de komende jaren inzetten bij maatschappelijke organisaties als toezichthouder of adviseur.

Hélène Pragt vormt straks samen met voorzitter Karin Laglas de statutaire directie. De directieraad bestaat verder uit Eric van Kaam, Dory Louwerens, Viviane Regout en Linda Sas.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS