Agenda

Bvb: 22/03/2019
Bvb: 22/03/2019

Pagina's

 • Pakhuis NUL20 - talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam

  Datum: 
  maandag 1 april

  Agendatype:

  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  1019 HC Amsterdam
  NL
  Organisatie: 
  NUL20

  Talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam. PakhuisNUL20 zet de luiken open. Door interviews en debat. En door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende professionals, bewoners en politici in de Metropoolregio Amsterdam. Maandag 1 april 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Inschrijven kan HIER.
   

  Wie helpt de woonstarter?

  Voor jongvolwassenen is het moeilijk om in de regio Amsterdam aan een betaalbare woning te komen. Het probleem is oud, maar de ernst neemt alleen maar toe. Wat wordt er aan gedaan door woningcorporaties? Hoe reageert de lokale politiek?


  Moeten corporaties meer kleine woningen bouwen?

  De laatste jaren hebben commerciële ontwikkelaars en studentenhuisvesters veel kleine woningen opgeleverd in Amsterdam. Woningcorporatie Ymere ontwikkelt nu in stadsdeel Oost, dichtbij het centrum, ook een nieuwbouwcomplex met vooral kleine woningen voor reguliere huurders. Moeten woningcorporaties die weg op? Waar wel, waar niet? Blijft er plaats voor gezinnen in de stad?

   

  Met: Marja Elsinga (Hoogleraar Wonen TU Delft) en Karin Laglas (Bestuurder Ymere)


  Eigen woonstarters eerst? Over voorrangsregels en ander ongemak

  Met het oplopen van de druk op de woningmarkt willen politici meer doen voor hun eigen inwoners. In steeds meer gemeenten in de regio Amsterdam worden voorrangsregels maximaal toegepast. Voor welke woningmarktsegmenten is voorrang mogelijk? En hoe wenselijk is dat?

   

  Met: Erik Flentge (SP-fractievoorzitter Amsterdam) en Mieke Booij (PvdA-wethouder Haarlemmermeer)


  De koers van De Key

  Onder leiding van Leon Bobbe specialiseert Woonstichting De Key zich in huisvesting voor studenten en jongeren. De Key is van plan duizenden woningen voor woonstarters toe te voegen de komende jaren. Bobbe over de kansen en behoeften voor de diverse categorieën woonstarters en de gevolgen van de nieuwe koers. Wat levert de specialisatie op? En zijn de nieuwbouwambities vol te houden met het oog op verduurzamingsopgave?

   

   

  Met:
  Leon Bobbe (Bestuurder De Key)


  Columnist: Achraf el Johari

  (Verbonden aan netwerk Amsterdamse Jongerenhuisvesting en één van de drie genomineerden voor het jongerenburgemeesterschap van Amsterdam, afgestudeerd jurist).

   

   

   

   


  Tafelheer: Jeroen Frissen (zelfstandig adviseur Strategie & Beleid Volkshuisvesting bij Jeroen Frissen Advies)
  Moderator: Bert Pots


  Vanaf half tien: netwerkborrel

  PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

   

  Pakhuis NUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

  Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER

 • Het nieuwe Noord

  Datum: 
  maandag 25 maart
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  In een gebied waar de industrie ooit floreerde, sieren de hijskranen nu de horizon. Er wordt hard gebouwd aan de noordzijde van het IJ. In Overhoeks, Buiksloterham en op de NDSM-werf komen er de komende jaren duizenden woningen bij. Elk gebied krijgt een ander accent. Wat gaat er allemaal gebeuren? En hoe doe je dat eigenlijk, een succesvol stuk stad aan het water bouwen?

 • Op pad in de Tuinstad: Overtoomse veld

  Datum: 
  zaterdag 30 maart
  Plaats: 
  Van Eesteren Paviljoen
  Noordzijde 31
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  Wandeling door tuinstad Overtoomse veld. De stedelijke vernieuwing is hier nog volop gaande. Er wordt ingezet op een stedelijk leefmilieu met veel menging van functies, hoge bouwdichtheid en gesloten bouwblokken, gedeeltelijk in tegenstelling met de idealen van de eerste bouwers. Nieuwkomers zijn hotels, creatieve broedplaatsen, en uitgaansplekken zoals skybars en clubs.

 • Woningmarkt Haarlemmermeer

  Datum: 
  zaterdag 30 maart
  Plaats: 
  Passage Cultuurgebouw Hoofddorp
  Organisatie: 
  Gemeente Haarlemmermeer e.a.

  Verhuisplannen? Alles over wonen, huren en kopen in de Haarlemmermeer op de Woningmarkt Haarlemmermeer. Een ruim aanbod van bestaande koopwoningen en nieuwbouwwoningen in Haarlemmermeer. Ook kunt u informatie inwinnen over de financiering van uw nieuwe koopwoning. Als u nadenkt over het – duurzaam – verbouwen van uw woning is een bezoek aan het duurzaamheidsplein de moeite waard.
  Voor huurders die willen verhuizen naar een andere huur- of koopwoning, staat het team van Ymere klaar. Zij kunnen u informeren over interessante regelingen die verhuizen mogelijk maken.

 • Bouwen boven het spoor

  Datum: 
  dinsdag 2 april
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  In sommige steden gebeurt het al: woningbouw boven het spoor. Zo razen in Delft de treinen onder de wijk Nieuw Delft door. Als het aan Carolien Gehrels (Arcadis) ligt, gaan we ook in Amsterdam die kant op. Tijdens dit programma zet ze het plan van Arcadis uiteen en wordt daar met de andere gasten verder over gesproken.

 • Hollandse Hoogbouw

  Datum: 
  woensdag 3 april
  Plaats: 
  Inntel Hotels Rotterdam Centre
  Leuvehaven 80
  Rotterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal
  Stichting Hoogbouw
  Fakton

  Nederland is traditioneel geen hoogbouwland, maar dat begint nu te veranderen. Rotterdam en Den Haag kennen inmiddels een indrukwekkende skyline en Amsterdam zint met de Sluisbuurt op een enorm hoogbouwproject. Komt dit door de toenemende vraag naar stedelijk wonen of de enorme hoeveelheid beleggingskapitaal? Welke impact heeft hoogbouw op thema’s als duurzaamheid, circulariteit, mobiliteit, milieubewustzijn en natuurbehoud. En is hoogbouw in lijn met de opgestelde coalitie-akkoorden?

 • Amsterdamse Vastgoeddag 2019

  Datum: 
  donderdag 4 april
  Plaats: 
  Johan Cruijff ArenA
  ArenA Boulevard 1
  Amsterdam

  Blijven de vastgoedprijzen de komende jaren stijgen in Amsterdam? Of is het einde nabij? De trek naar de stad zet door. Grote gebruikers vestigen zich in Amsterdam. Vergroot de Brexit, en de slipstream daarvan, de druk op de stad nog meer? Wie krijgt er gelijk? Hoe ziet de Amsterdamse vastgoedvraag er de komende vijf jaar uit?

 • Duurzaamheid in de prestatieafspraken

  Datum: 
  maandag 8 april
  Plaats: 
  Aristo
  Teleportboulevard 100
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Woonbond

  Deze cursus is speciaal voor huurdersorganisaties van sociale verhuurders. Het gaat deze dag niet over de technische kant van duurzaamheid, maar over hoe je lokaal goede afspraken maakt.

 • Cursus VvE: de Basis

  Datum: 
  dinsdag 9 april
  Plaats: 
  Ludo Cultureel Centrum
  Pampuslaan 1
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  In circa 90 minuten leert u alles wat u moet weten over de VvE:
  Wat is een splitingsakte, splitsingsreglement en huishoudelijk reglement?
  Hoe gaat de vergadering?
  Waarom betaalt u mee aan het balkon van uw buren?
  Welke verzekeringen moet de VvE afsluiten?
  En nog veel meer!

 • 4-daagse cursus Recente ontwikkelingen in het wonen

  Datum: 
  woensdag 10 april
  Plaats: 
  Landgoed Zonheuvel Doorn
  Organisatie: 
  OTB TU Delft

  In veel locaties in het land is de koopwoningmarkt oververhit geraakt, mede door de gestegen koopprijzen en woningverkopen. Een tegenwerkende factor is dat de bouwproductie maar niet op het gewenste niveau wil komen, terwijl de woningvraag op een zeer hoog niveau blijft. Wat kunnen we doen om de oververhitte koopwoningmarkt te stabiliseren?
  Daarnaast staan betaalbaarheid, duurzaamheid, het beperkte aanbod, de lange wachttijden in de sociale huursector en de penibele situatie van starters en huishoudens met een middeninkomen weer hoog op de agenda.
  In deze cursus (10/11 april en 12/13 juni 2019) krijgt u inzicht in recente ontwikkelingen en nieuwe beleidsinstrumenten rondom het wonen.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief