Agenda

Bvb: 22/07/2018
Bvb: 22/07/2018
 • Nul-op-de-meter Zomervierdaagse Verduurzaming: Nul-op-de-meter

  Datum: 
  donderdag 2 augustus
  Plaats: 
  Zalencentrum Aristo
  Brennerbaan 150
  Utrecht
  Organisatie: 
  Woonbond

  Nul-op-de-meter is een tot de verbeelding sprekende methode om de woningen los te koppelen van het gas en zodanig te isoleren en te voorzien van zonnepanelen dat de woningen in een jaar evenveel energie vragen als opwekken. Dat alles mag niet leiden tot een verhoging van de woonlasten: de energienota wordt vervangen door de energieprestatievergoeding. Leer hoe dat precies in zijn werk gaat.

 • Zomervierdaagse Verduurzaming: Routekaart naar CO2-neutraal

  Datum: 
  donderdag 16 augustus
  Plaats: 
  Zalencentrum Aristo
  Brennerbaan 150
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Woonbond

  De routekaart naar CO2-neutraal is een rekenprogramma dat huurdersorganisaties inzicht geeft in de verschillende wegen die tot een energieneutrale woning leiden. In deze dag krijgt u de werking van het programma te zien en we bespreken ook hoe u deze kunt gebruiken bij het maken van afspraken met de verhuurder.

 • Congres: Urban poverty and segregation

  Datum: 
  woensdag 19 september tot donderdag 20 september
  Plaats: 
  Faculteit Bouwkunde, TU Delft Delft
  Organisatie: 
  TU Delft

  Together with visiting professor Tiit Tammaru, this conference will bring together researchers from different disciplines and countries to learn more about changing urban inequalities and the consequences of increasing segregation.Together with visiting professor Tiit Tammaru, this conference will bring together researchers from different disciplines and countries to learn more about changing urban inequalities and the consequences of increasing segregation.

 • Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018

  Datum: 
  donderdag 27 september tot vrijdag 28 september
  Plaats: 
  Kontakt der Kontinenten Soesterberg
  Organisatie: 
  Platform31
  OTB TU Delft

  Is de sociale huisvesting goed op koers op niet? Deze vraag staat centraal op de Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018, die het OTB dit najaar organiseert samen met ‘Vooruit naar de kern’ en Platform31. Het is de vierde keer op rij dat de discussiedagen worden gehouden.

 • Intervisie huurbeleid woningcorporaties

  Datum: 
  donderdag 27 september
  Plaats: 
  Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Bent u benieuwd hoe andere corporaties hun huurbeleid vormgeven? Wilt u het huurbeleid van de eigen organisatie met anderen bespreken en overwegingen toetsen bij vakgenoten? Of bent u benieuwd naar de overwegingen van andere corporaties? Kom dan naar de intervisiebijeenkomst huurbeleid op 14 juni 2018.

 • 4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen

  Datum: 
  dinsdag 9 oktober
  Plaats: 
  Conferentiecentrum Kaap Doorn Doorn
  Organisatie: 
  TU Delft

  De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders en gemeenten.
  Data: 9/10 oktober en 20/21 november 2018

 • Financieel Beleid Woningcorporaties

  Datum: 
  donderdag 11 oktober
  Plaats: 
  Mediaplaza Jaarbeurs Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  Op de derde dinsdag in september is het Prinsjesdag, waarop de plannen van de regering voor het volgend jaar worden bekendgemaakt.
  Hoe werkt dit beleid uit voor uw begroting en voor de beschikbare middelen voor investeringen in betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid?

 • Stadsherstel-lezing 4: Jacob de Wit en het geschonken pand Kalkmarkt

  Datum: 
  donderdag 8 november
  Plaats: 
  Amstelkerk
  Amstelveld 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Stadsherstel

  Voor dit prachtig grachtenpand maakte Jacob de Wit een schouwstuk. Stichting Jacob de Wit 2020 vertelt over het schilderij en hun interessante zoektocht naar het werk van de Amsterdamse schilder. U maakt kennis met het pand aan de Kalkmarkt.

 • OTB|Platform31 Wooncongres 2018: (ver)Dringen op de woningmarkt - Voor iedereen een plek!?

  Datum: 
  dinsdag 4 december
  Plaats: 
  Haagse Hogeschool Den Haag
  Organisatie: 
  OTB TU-Delft
  Platform31

  De recessie is voorbij. De woningvraag trok flink aan met als resultaat een nieuwe woningnood. De huizenprijzen blijven stijgen en de druk op de sociale en vrijesector huurvoorraad groeit. Er lijkt niet voor iedereen plek. Dit probleem speelt zich af in de Randstad én ook in andere provincies en krimpgemeenten.
  Verschillende doelgroepen vallen tussen wal en schip. Wie zijn deze doelgroepen, waardoor vallen zij tussen wal en schip en wat zijn oplossingen om hun verdringing op de woningmarkt te voorkomen?

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief