Agenda

Bvb: 26/09/2018
Bvb: 26/09/2018

Pagina's

 • Debat Wonen in de Verdichte Stad

  Datum: 
  woensdag 26 september
  Plaats: 
  BPD Hoofdkantoor, Burgerweeshuis
  IJsbaanpad 1
  1076 CV Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  Amsterdam verdicht en verstedelijkt in rap tempo. De woningen worden duurder en kleiner. Tegelijkertijd wil Amsterdam een inclusieve stad zijn, en iedereen een plek bieden. Wat kunnen architecten en ontwikkelaars doen om dit vraagstuk het hoofd te bieden? Zijn de ontwerpers echt aan zet in dit probleem? Welke woonvormen zijn er nodig om het probleem aan te pakken en, beter nog, op te lossen? En hoe kunnen succesvolle innovaties grootschalig vervolg krijgen?

 • Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018

  Datum: 
  donderdag 27 september tot vrijdag 28 september
  Plaats: 
  Kontakt der Kontinenten Soesterberg
  Organisatie: 
  Platform31
  OTB TU Delft

  Is de sociale huisvesting goed op koers op niet? Deze vraag staat centraal op de Discussiedagen Sociale Huisvesting 2018, die het OTB dit najaar organiseert samen met ‘Vooruit naar de kern’ en Platform31. Het is de vierde keer op rij dat de discussiedagen worden gehouden.

 • Intervisie huurbeleid woningcorporaties

  Datum: 
  donderdag 27 september
  Plaats: 
  Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Bent u benieuwd hoe andere corporaties hun huurbeleid vormgeven? Wilt u het huurbeleid van de eigen organisatie met anderen bespreken en overwegingen toetsen bij vakgenoten? Of bent u benieuwd naar de overwegingen van andere corporaties? Kom dan naar de intervisiebijeenkomst huurbeleid op 14 juni 2018.

 • Huurdersfestival

  Datum: 
  zaterdag 29 september
  Plaats: 
  Rijtuigenloods
  Piet Mondriaanplein 61
  Amersfoort
  Organisatie: 
  Woonbond

  Festival om ervaringen te delen, van elkaar te leren en samen te werken aan een sterk hurend Nederland. Het festival is bedoeld voor alle leden van de Woonbond; persoonlijke leden en huurdersorganisaties. Maar óók voor bewonerscommissies en huurders die zijn verbonden aan de lidorganisaties van de Woonbond.

 • Wij bouwen de stad 3: Booming Bijlmer

  Datum: 
  donderdag 4 oktober
  Plaats: 
  Pakhuis De Zwijger
  Piet Heinkade 179
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Pakhuis De Zwijger

  Ontwikkelaars vechten om grond in Zuidoost, prijzen stijgen er explosief en de baardige bierbrouwers zijn al ter plaatse. Welke innovatieve bouwprojecten zijn er gaande? En hoe zorgen we ervoor dat er deze keer niet 10 jaar na de laatste oplevering de eerste sloopoproep alweer binnenkomt?

 • 4-daagse cursus Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen

  Datum: 
  dinsdag 9 oktober
  Plaats: 
  Conferentiecentrum Kaap Doorn Doorn
  Organisatie: 
  TU Delft

  De cursus biedt medewerkers van woningcorporaties en bouw- en onderhoudsbedrijven handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals huurders en gemeenten.
  Data: 9/10 oktober en 20/21 november 2018

 • Financieel Beleid Woningcorporaties

  Datum: 
  donderdag 11 oktober
  Plaats: 
  Mediaplaza Jaarbeurs Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  Op de derde dinsdag in september is het Prinsjesdag, waarop de plannen van de regering voor het volgend jaar worden bekendgemaakt.
  Hoe werkt dit beleid uit voor uw begroting en voor de beschikbare middelen voor investeringen in betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid?

 • Vaarsafari door Amsterdam Nieuw-West

  Datum: 
  zaterdag 13 oktober
  Plaats: 
  Van Eesteren Paviljoen
  Noordzijde 31
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  In samenwerking met stadsdeel Nieuw-West organiseert het Van Eesterenmuseum een reeks vaarsafari’s. Amsterdam Nieuw-West is een prachtig groen en waterrijk stadsdeel. Bij de aanleg van de Westelijke Tuinsteden als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, is letterlijk geld in het water gestoken. De kades en bruggen zijn misschien wel de best vormgegeven delen van het gebied. Vanaf het water zie je dat nog beter. Tijdens de tocht is ruim aandacht voor natuur, kunst en cultuur, maar ook voor watermanagement, stedenbouwkundige geschiedenis, sport en nog veel meer.

 • Stadsherstel-lezing 4: Jacob de Wit en het geschonken pand Kalkmarkt

  Datum: 
  donderdag 8 november
  Plaats: 
  Amstelkerk
  Amstelveld 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Stadsherstel

  Voor dit prachtig grachtenpand maakte Jacob de Wit een schouwstuk. Stichting Jacob de Wit 2020 vertelt over het schilderij en hun interessante zoektocht naar het werk van de Amsterdamse schilder. U maakt kennis met het pand aan de Kalkmarkt.

 • Verduurzaming van huurwoningen in perspectief

  Datum: 
  woensdag 21 november
  Plaats: 
  Van de Valk Hotel Utrecht
  Organisatie: 
  Seminars op Maat

  De routekaart CO2 neutraal voor 2050 kost de corporatiesector meer dan 100 miljard Euro. Veel sociale huurders kunnen de woonlasten al moeilijk opbrengen. Investeringen kunnen daarom niet worden doorberekend.
  Hoe onrendabel mogen de investeringen zijn?

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief