Agenda

Bvb: 21/06/2018
Bvb: 21/06/2018

Pagina's

 • Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert

  Datum: 
  maandag 21 mei

  Agendatype:

  Plaats: 
  Openbare Bibliotheek
  Willem Weldammelaan 5
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  De Tuinstad Buitenveldert, ten zuiden van de Ringspoorbaan, is het laatst gerealiseerde deel van het oorspronkelijke AUP. Het sjieke zusje van de Westelijke Tuinsteden was van het begin af bedoeld als middenstandswijk, met grotere en luxere woningen dan in de wijken in West.

 • Opleiding Puntentelling woonruimte

  Datum: 
  donderdag 24 mei
  Plaats: 
  Vastgoedbelang
  Nachtwachtlaan 20
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Vastgoedjournaal

  Tijdens deze training gaat u actief aan de slag met het maken van puntentellingen en het bepalen van de maximale huurprijs. Vervolgens gaat u samen met de docenten dieper in op hoe u als verhuurder of huurder invloed kan uitoefenen op de huurprijs. U krijgt hiervoor veel tips en trucs.

 • De wooncoöperatie, die komt er wel!

  Datum: 
  maandag 28 mei
  Plaats: 
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Platform31

  Het speelveld rondom wooncoöperaties is volop in beweging. Met het landelijke congres De wooncoöperatie, die komt er wel! maakt Platform31 samen met u de balans op. Laat u inspireren door koplopers en ga actief aan de slag in praktijkgerichte themasessies.

 • Symposium Verduurzaming Woningbezit

  Datum: 
  woensdag 30 mei
  Plaats: 
  Schouwburg Theater De Kom Nieuwegein
  Organisatie: 
  Innovateam

  Symposium over het sneller verduurzamen van woningbezit in Nederland. Innovateam, een team van vier innovatoren die elk hun eigen core business hebben, heeft het initiatief tot dit symposium genomen om te voorkomen dat met name huurders in de sociale woningbouw binnenkort in financiële problemen komen door energiebelastingen en andere heffingen. Ook u als woningcorporatie, gemeente of leverancier in de value chain zullen afgerekend gaan worden omdat de inspanningsverplichting niet volledig en actief is opgepakt.

 • VvE: Bestuur & Beheer

  Datum: 
  woensdag 30 mei
  Plaats: 
  Buurtsalon Jeltje
  Eerste Helmersstraat 106N
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Welke taken heeft het bestuur van de VvE eigenlijk en wat is de rol van een beheerder? Denk u erover om bestuurslid te worden of bent u al bestuurslid? Laat u tijdens deze cursusavond* informeren over de taken en verplichtingen.
  De cursus is gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan, want vol is vol.

  * Deze cursus is alleen toegankelijk voor eigenaar-bewoners in Amsterdam

 • Wonen en Zorg

  Datum: 
  woensdag 30 mei

  Agendatype:

  Plaats: 
  Aristo Amsterdam
  Teleportboulevard 100
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Woonbond

  Over de opgave die voor corporaties en gemeenten is ontstaan door het langer thuiswonen van mensen die zorg nodig hebben.

 • Drie lezingen over het Amstelstation

  Datum: 
  donderdag 31 mei
  Plaats: 
  Academie van Bouwkunst Amsterdam
  Waterlooplein 213
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  Het Amsterdamse architectenbureau Office Winhov renoveert in samenwerking met het Deense Gottlieb Paludan Architects het rijksmonument Station Amsterdam Amstel in opdracht van ProRail, NS stations en Gemeente Amsterdam.
  Drie sprekers vertellen over het station. Ton Schaap verhaalt als stedenbouwkundige voor de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid over de betekenis van het Amstelstation en omgeving voor de stad. Architect Jan Peter Wingender van office Winhov spreekt over de transformatie van Station Amsterdam Amstel en Miguel Loos, adviseur Bureau Spoorbouwmeester, duikt in de transformatie van monumentale stations.

 • Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld

  Datum: 
  zondag 3 juni
  Plaats: 
  Ontmoetingscentrum De Brug
  Aalbersestraat 248a
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  Geuzenveld was na Slotermeer het tweede grote Tuinstadproject in de jaren vijftig. Met de ervaringen van Slotermeer in het achterhoofd bleven de ontwerpers van Geuzenveld zoeken naar de beste manier om de ideale stad te bouwen. Zijn ze daarin geslaagd? Willen mensen hier wonen? Wat is er sindsdien afgebroken en wat is er nieuw gebouwd?

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief