26 nieuwbouwwoningen Huis ter Lucht aan IJweg in Nieuw-Vennep

21.11.2022
Image

De Gemeente Haarlemmermeer en Thunnissen hebben een anterieure overeenkomst gesloten voor de ontwikkellocatie Huis ter Lucht aan de IJweg in Nieuw-Vennep. Aan de rand van het buitengebied worden 26 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

In het stedenbouwkundige en landschappelijke ontwerp staan het behoud van het landelijke karakter én de identiteit van de lintbebouwing op het terrein van het voormalige boerenbedrijf centraal. Het programma bestaat uit ruim opgezette grondgebonden woningen; extra brede rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande woningen. B+O Architectuur en Stedenbouw uit Meppel is verantwoordelijk voor de stedenbouw en de landschappelijke opzet.

“We hebben het vaak over de grote bouwprojecten, maar dit soort kleinere overeenkomsten met ontwikkelaars zetten ook veel zoden aan de dijk. Het is ook goed dat terreinen waar voormalige boerderijen zijn gevestigd, de landelijke sfeer behouden blijft”, zegt wethouder Jurgen Nobel.
De verwachting dat het bestemmingsplan en verdere planuitwerking in samenspraak met buurtbewoners en betrokkenen in 2023 in procedure zal worden gebracht.